Els 10 invents tecnològics més interessants dels últims 30 anys


1. Laptop: L'abril de 1981 es va llançar el primer ordinador portàtil: l'Osborne 1. Aquest ordinador que portava el cognom del seu creador, l'anglès Adam Osborne era molt diferent dels actuals portàtils. Pesava 11 quilos i era rudimentari. No obstant això, l'èxit va ser immediat i el 1982 l'empresa Osborne Computer va arribar a facturar 10 milions de dòlars anuals. 27 anys després els ordinadors portàtils guanyen en capacitat mentre redueixen pes i preu.2. Memoria USB : Abans de 1998, el disquet era l'encarregat guardar informació. Però els discs compactes i les memòries flash USB (Universal Serial Bus), van prendre el seu regnat. El 1998 la IBM li va demanar a l'empresa israeliana les primeres USB per la seva línia G inkPad. Avui hi ha models de 64 gigues i diferents presentacions (clauers, ninots, etc).


3. GPS : Global Positioning System, (Sistema de Posicionament Global) és una tecnologia desenvolupada en la dècada dels setanta amb fins militars per l'exèrcit americà. Iván Getting, un físic i enginyer electrònic va ser l'inventor d'aquest aparell que indica les coordenades exactes de latitud i longitud gràcies a la seva connexió amb satèl.lits. En l'actualitat els GPS estan en automòbils, camions, avions, vaixells o són utilitzats per geòlegs en tasques d'exploració.


4. DVD :
El primer DVD va ser el SD-3000 fabricat el novembre de 1996 per Toshiba. El DVD va canviar la manera de veure pel lícules: algú en la comoditat de la seva sala pot veure l'edició especial del seu film preferit amb material addicional (escenes darrere de càmeres, entrevistes).


5. Telefòn mòbil : Els primers mòbils creats al Japó el 1979 eren grans i només transmetien sons. Avui els mòbils envien missatges de text, fan fotos, o emmagatzemen música. Gràcies a aquest aparell podem comunicar-nos en qualsevol moment.


6. Videojocs : El 2008 qualsevol nen de dotze anys és expert en el Halo 3 i parla amb propietat del Xbox o de la Playstation, llunyanes descendents d'aquella consola Atari 2600 que el 1977 iniciaria amb telebolitos, marcianets i Pac Mans. El mercat dels videojocs mou més de 30 mil milions de dòlars anuals.


7. Internet : El que el 1972 era un projecte científic als Estats Units, és ara utilitzat per més de mil milions de persones. Sense Internet, no existiria ni Facebook, ni correu electrònic, ni Google, etc.


8.Ipod : El 23 d'octubre del 2001 quan el primer iPod va ser presentat, Steve Jobs, president d'Apple va profetitzar: "escoltar música mai tornarà a ser el mateix". L'iPod és un dispositiu portàtil que els permet a les persones emmagatzemar la seva música preferida.9.Facebook: Les recents marxes del 4 de febrer i del 6 de març van ser convocades per Facebook, xarxa social que rep 5.000 milions de visites. Facebook va ser creada el 2005 per uns estudiants de la Universitat de Harvard, liderats per Mark Zuckerberg (1984).


10. Camera digital : Steven J. Sasson, un enginyer de la signatura Kodak, va crear el 1975 la primera càmera digital. Tenia la mida d'una torradora, 0,01 megapíxels i requeria 23 segons per a enregistrar una fotografia. Molt diferent de les càmeres d'avui que caben en una butxaca i fàcils d'usar.

0 Response to "Els 10 invents tecnològics més interessants dels últims 30 anys"

Publicar un comentario